Obrenovac Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Tokom hladnog talasa u prethodnih nekoliko dana u Beogradu je zbrinuto ukupno šest osoba bez krova nad glavom. Kako je za Tanjug rekla gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević, reč je o pet osoba koje su zbrinute u Prihvatilištu za odrasla i stara lica i jednom detetu koje je zbrinuto u Prihvatilištu za decu.

„Još prošle sedmice, u ponedeljak, poslali smo nalog svim ustanovama da se organizuju hitna dežurstva i formiraju timovi koji će biti spremni da u svakom trenutku budu na ulici i preduzmu mere hitnog zbrinjavanja“, rekla je Stanisavljević.

Precizirala je da je u Prihvatilištu za odrasla i stara lica trenutno na smeštaju 61 korisnik, dok je u Prihvatilištu za decu na smeštaju dvadeset troje dece.

PROČITAJTE JOŠ

Stanisavljević je apelovala na sve sugrađane da ne okreću glavu već da pomognu osobama koje žive na ulici tako što će pozvati nadležne službe jer, dodala je, samo one mogu da preduzmu mere hitnog zbrinjavanja i sklone te osobe sa ulice.

Podsetila je da građani mogu pozvati Hitnu pomoć, policiju, Komunalnu miliciju ili Centar za socijalni rad.

„Koga god da pozovete, pozvaćete pravu osobu jer svi zajedno radimo, pratimo situaciju iz sata u sat kako bismo na najbolji mogući način mogli da izađemo u susret svim potrebama, da izađemo na teren i pomognemo ljudima koji žive bez krova nad glavom jer po ovom hladnom vremenu nikome nije mesto da bude na uluci“, rekla je Stanisavljević i istakla da je obezbeđeno dovoljno kapaciteta.

BONUS VIDEO: Plavi autobus, mobilni centar za pomoć beskućnicima u Beogradu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar