Granični prelaz Gradina gužva Foto:TANJUG/ ALEKSANDAR ĆIRIĆ

Kada je sezona putovanja i godišnjih odmora u toku, dani vikenda donose najveći broj vozila na auto-putevima i glavnim putnim pravcima i graničnim prelazima, saopšteno je danas iz AMSS.

Poslednji vikend u julu obeležiće i još jedna velika smena turista a u takvim uslovima svaki vanredni prekid, saobraćajna nezgoda ili deonica koja je pod rekonstrukcijom donosi formiranje kolona i usporenu vožnju, što dodatno produžava vreme putovanja, a tada je rizik od nepažnje vozača izazvan umorom izraženiji, upozoravaju iz AMSS.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP “ Putevi Srbije“, na naplatnim stanicama na auto-putevima u Srbiji nema zadržavanja vozila.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, za teretna vozila trenutno nema zadržavanja ni na jednom graničnom prelazu, dok putnička čekaju na više prelaza, najduže tri sata.

Kako je saopšteno iz Auto-moto saveza Srbije (AMSS), putnička vozila čekaju tri sata na ulaz u zemlju na prelazu Bački Vinogradi, dok na Horgošu čekanje na izlazu iz zemlje traje dva sata, a na ulazu jedan sat.

Na prelazu Gradina automobili na izlazu iz zemlje čekaju 100 minuta, a po jedan sat traje zadržavanje na ulazu u zemlju na prelazima Kelebija i Šid.

Putnička vozila na Preševu na izlazu iz zemlje čekaju 40 minuta, a po pola sata se čeka na Batrovcima, na ulazu u zemlju, i na Gostunu, na izlazu iz zemlje.

AMSS podseća da je do 3. septembra produženo radno vreme graničnog prelaza Bački Vinogradi, koji je u periodu od ponedeljka do četvrtka otvoren od 7.00 do 19.00 sati, a petkom, subotom i nedeljom od 7.00 do 22.00 sata.

Produženo je i radno vreme prelaza Bajmok, do 10. septembra, od ponedeljka do četvrtka od 7.00 do 19.00 sati, a u petak, subotu i nedelju 7.00 do 24.00.

***

BONUS VIDEO – Rad na vrućinama: Važno je da simptome toplotnog udara prepoznamo na vreme

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar