Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Nakon što je u avgustu i zvanično sa mesta v.d. načelnice odeljenja za infektivne bolesti smenjena doktorka Lejla Ćeranić, juče je odlukom direktora Opšte bolnice Novi Pazar dr Meha Mahmutovića takođe smenjen i dr Džemail Detanac, koji je obavljao funkciju v.d. zamenika načelnika Odeljenja hirurgije Opšte Bolnice Novi Pazar.

Dr Lejla i njen kolega Detanac su dvoje od 37 specijalista Opšte bolnice u ovom gradu koji su potpisali peticiju za smenu direktora ove institucije.

Dr Džemail Detanac je juče u obraćanju pojedinim medijima rekao da ne zna kako da tumači rešenje o smeni, ali da zna kakva su njegova razmišljanja. On je podsetio javnost da je on jedan od 37 specijalista koji su tražili smenu direktora kao i rukovodstva bolnice s obzirom na ponašanje, odnosno rukovođenje bolnice u toku pandemije u junu i julu mesecu.

Dzemail Detanac
Džemail Detanac Foto:N1

„O pravim razlozima (smene) najbolje je da se pita direktor bolnice dr Meho Mahmutović, jer on to najbolje zna“, rekao je Detanac medijima juče i naglasio da je on ovu funkciju obavljao od 2016. godine, dodajući da će nastaviti da sve svoje vreme usmerava samo ka hirurgiji a ne i administraciji, koja mu je oduzimala vreme u prethodnom periodu.

Detanac danas nije želeo da govori za naš portal, ali ni ostale medije, pre svega jer je danas dežurni na hiruškom odeljenju. Njegove kolege uglavnom ovaj potez komentarišu kao obračun direktora sa potpisnicima peticije i uopšte lekarima i zdravstvenim radnicima koji ne misle kao direktor i njegovi najbliži saradnici.

dr Lejla Ćeranić / Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Dr Lejla Ćeranić, infektolog koja je takođe smenjena sa funkcije v.d. načelnika infektivnog odeljenja bolnice u avgustu je za Nova.rs rekla da je postupak prema dr Detancu zapravo demonstriranje sile uprave Opšte Bolnice Novi Pazar i praćenje trenda koji je zastupljen u celoj Srbiji.

„Smenjivanje i razrešavanje dužnosti v.d. načelnika neke službe mora da ima razlog i objašnjenje, a ovde toga nije bilo. S obzirom da sve to izostaje, primorava nas da prosto prihvatimo takve odluke uprave naše ustanove kao nečiji hir.

No, to nas ne sprečava da radimo profesionalno svoj posao, da damo svoj maksimum, lečimo ljude i vraćamo poverenje našim pacijentima, koje je godinama unazad nestajalo, zbog neodgovornosti onih koji se godinama smenjuju na čelnim mestima zdravstvenih ustanova“, rekla je za naš portal dr Lejla Ćeranić komentarišući smenu njenog kolege dr Detanca.

Iz Opšte Bolnice Novi Pazar nismo još uvek dobili zvanične razloge za smenu dr Džemaila Detanca sa mesta v.d. dužnosti zamenika načelnika hiruškog odeljenja ove ustanove, niti smo uspeli da dobijemo odgovore od direktora dr Meha Mahmutovića.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare