Grafika: Slađana Đermanović/Nova.rs

U Srbiji je u poslednja 24 sata evidentirano još 66 zaraženih koronavirusom, a preminulo je još 5 osoba.

Testirano je 7.309 osoba ukupno, a na respiratorima je 11 pacijenaa.

***

Juče je u Srbiji evidentirano još 76 pozitivnih na koronavirus, a preminulo je 5 osoba. Testirano je ukupno 7.730, a na respiratorima je bilo 13 pacijenata.

Član vladinog Kriznog štaba, Predrag Kon, je danas putem svog Fejsbuk profila na rizik o povećanog širenja koronavirusa u zatvorenim, klimatizovanim objektima, kao i u gradskom saobraćaju.

Pročitajte još...

Kon je napisao da „u vreme izrazitih vrućina u zatvorenim prostorima kao što su tržni centri i svim ostalim prostorima koji koriste klimu i gde rado borave posetioci kako bi se rashladili povećava se rizik prenošenja virusa, prvenstveno zbog većeg broja kontakata i eventualno dužeg boravka“.

„U gradskom saobraćaju takođe se održava rizik. U ovim uslovima neophodno je striktno poštovati mere nošenja maski u zatvorenom prostoru. Za sada nemamo potvrdu prisustva delta virusa, ali je gotovo sigurno da će se pojaviti. Sve vrste proslava su znatno veći rizik za nevakcinisane nego za vakcinisane (1:25 je odnos zaraženih vakcinisanih u odnosu na nevakcinisane u Velikoj Britaniji gde 90% cirkuliše indijski-delta soj virusa)“, naveo je epidemiolog.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar