Podeli
Foto:Tanjug/Dragan Kujuncic; Vesna lalic/Nova.rs; Medija Centar

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić poručio je jutros piscu Dejanu Atanackoviću da iz Firence, gde živi i radi, dođe u Beogad i sruši spomenik Stefanu Nemanji "ako je tako hrabar". U ovu priču uključio se i novinar Slaviša Lekić.

List Danas preneo je objavu Atanackovića s Fejsbuk profila u kojoj poziva predstavnike opozicije da se pred građanima javno obavežu da će po dolasku na vlast ukoniiti “sramnu” statuu Stefanu Nemanji na Savskom trgu i nazvao je hibridom državnog kriminala i režimske propagande.

Vesićeva reakcija, odaslata s TV Happy, bila je burna:

“To je ta prevarantska druga Srbija, ta lažna srpska elita, tako vam ona izgleda. Sedi u Firenci, okružen spomenicima, ali zato Srbija ne sme da ima spomenik i poziva druge da ga sruši. Hajde dođi ti da ga srušiš”, rekao je Goran Vesić i dodao:

PROČITAJTE JOŠ:

“Hvala Bogu, Srbija se okrenula pravim vrednostima i oni više ne mogu da utiču na to kako će se Srbija razvijati, više ih niko ne sluša, konačno su na svom mestu, tamo gde su uvek bili – u mišjim rupama, jer im interes Srbije nikad nije bio važan”.

On je rekao da će spomenik sutra uveče svečano otkriti predsednik Srbije Aleksandar Vučić jer je jedini srpski lider koji je realizovao ideju da se podigne spomenik Stefanu Nemanji.

“Iza Vučića ostaće i pamćenje kako je obnovio kulturu sećanja jer se Srbija okrenula svojoj istoriji. Zapanjen sam da još uvek postoje ljudi koji misle da Srbiji spomenik Stefanu Nemanji nije potreban”, rekao je Vesić.

Sve ovo nije prošlo bez reakcije novinara Slaviše Lekića:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar