Foto:Marina Pupavac/N1

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović rekla je za Nova.rs da bi K. K, učenik koji je počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, prema Zakonu, osnovno obrazovanje najverovatnije trebalo da završi u školi "Dr Dragan Hercog".

Mediji su objavili da je nastavničko veće OŠ „Vladislav Ribnikar“ već donelo odluku o isključenju ovog dečaka iz škole.

PROČITAJTE JOŠ

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović potvrdila je za Nova.rs da maloletni ubica iz „Ribnikara“ više neće ići u tu školu.

„Po Zakonu, nadležna škola za decu koja ne mogu da pohađaju redovnu školu i nastavu je ‘Dr Dragan Hercog’. Danas će se održati sednica Nastavničkog veća o njegovom školovanju, jer je, kao što znate, osnovno obrazovanje obavezno“, kaže ministarka za Nova.rs.

Inače Specijalna osnovna škola “Dragan Hercog” zvanično se nalazi na beogradskoj opštini Savski venac, ali to nije škola u koju deca odlaze i fizički prisustvuju časovima, već se za njih organizuju posebni oblici nastave.

Ime nosi po poginulom mladom lekaru humanisti Draganu Hercogu. Osnovna misija škole je obrazovanje dece koja su privremeno ili trajno, usled zdravstvenih problema, onemogućeni da nastavu pohađaju u matičnoj školi. Škola nudi više tipova nastave: bolnička, kućna, nastava na daljinu, inkluzivno obrazovanje.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare