Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Radnici Hitne pomoći okupili su se večeras kako bi pružili podršku povređenim kolegama pedijatrijske ekipe koja je danas brutalno napadnuta tokom intervencije. Oni su organizovali protest ispred ulaza u Hitnu pomoć.

Skupili smo se večeras kako bismo dali podršku našoj ekipi, našim kolegama koji su danas bili napadnuti oko 17.30 časova od strane sada već poznatih napadača policiji, napomenuo je Bojan Milićević, koji već 20 godina radi u beogradskoj Hitnoj pomoći.

On se sa ostalim kolegama okupio ispred Hitne pomoći u znak solidarnosti.

„Želimo da nas neko čuje, da se ovo ne dešava, kap je prelila čašu koja se punila dugi niz godina“, poručio je on, prenosi Telegraf.

Ovo je okupljanje, nije protest, nema blokada. Samo smo se skupili da nas neko čuje. Za par dana ćemo se skupiti opet da vidimo šta dalje da radimo i što je najvažnije – kako da radnici Hitne koji izlaze na teren budu zaštićeni, dodao je on.

View this post on Instagram

A post shared by 192.RS (@192_rs)

„Danas je doktoru koji je malopre tek došao ušivena glava na više mesta, vozač je došao sa slomljenom rukom. Za medicinsku sestru tehničara još nemamo informacije. Imamo poverenje u novu ministarku Danicu Grujičić i znamo da će stati uz nas“, rekao je on na kraju.

BONUS VIDEO: Uhapšen napadač iz Lazarevca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare