Podeli
Foto:FoNet/Beoinfo

U Ulici 27. marta u Beogradu danas je postavljena skulptura poznatom književniku Raši Popovu. Skupltura je zbog specifičnog izgleda, konkretno rupica koji je krase, izazvala brojne reakcije na društvenim mrežama, od kojih su neki pozitivni, a drugi negativni.

Glavni urbanista Beograda Marko Stojčić izjavio je da je danas postavljena skupltura na platou u Ulici 27.marta, te da taj plato nosi njegovo ime.

“U pitanju je umetničko delo, sastavljeno od šrafova, matica, armature i žica. Izradio je umetnik Boris Deheljan”, rekao je Stojčić i dodao da će u subotu biti svečano otvaranje platoa i skuplture.

Nakon postavljanja skuplture, građani su na društvenim mrežama različito reagovali. Utisci su išli od potpunog oduševljenja, do beskrajnog razočaranja.

“Meni se jako dopada, zaista”, “Svaka cast! Konacno spomenik da kapu skinem”, “Prava umetnost ko je autor”, neke su od reakcija oduševljenih građana.

Drugi pak, nisu imali previše simpatija, pa su iskoristili prostor na mrežama kako bi izrazili svoju kritiku.

“Totalno sam zbunjena”, “Što je ovako porozan sa rupicama? Da skupljaju prasinu i da neki kreteni ubace cigare”, “I don’t like it”, pisali su građani.

Komentari

Vaš komentar