Grafika:Slađana Đermanović/Nova.rs

U prethodna 24 sata od koronavirusa je u Srbiji preminulo 11 osoba, a registrovano je 1.510 novozaraženih pacijenata.

Testirano je 11.521 osoba.

***

Juče je od koronavirusa u Srbiji preminulo još sedam osoba, a registrovano je još 1.592 novih slučajeva. Testirano je 12.773 osoba, a na respiratorima je 29 pacijenata.

***

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević rekla je danas da će Krizni štab za suzbijanje epidemije korona virusa zasedati sledeće sedmice.

„Svaki dan imamo redovne konsultacije i budite uvereni da sagledavamo sve moguće opcije. Što se tiče sastanka celokupnog tima Kriznog štaba, on će biti u toku sledeće nedelje, ne mogu da kažem tačno vreme“, rekla je Kisić Tepavčevićeva odgovarajući na pitanja novinara u Beogradu.

***

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar sastaće se sutra sa direktorima zdravstvenih ustanova i kovid bolnica u Srbiji, najavilo je danas Ministarstvo. Sastanak će biti održan u Palati Srbija.

***

Roditelji, nastavnici, prosvetni sindikati i Ministarstvo prosvete, svi su složni da 1. septembra nastava treba da počne u školskim klupama i sa časovima od 45 minuta. Ukoliko Krizni štab to ne odobri, druga opcija je kombinovana nastava, a treća nastava na daljinu. Novina je što će se druga dva modela primenjivati decentralizovano, u zavisnosti od epidemiološke situacije u jedinici lokalne samouprave ili pojedinačnoj školi.

„Ministarstvo je spremno za svaku opciju, težimo redovnoj nastavi i časovima od 45 minuta, što smo i predočili sindikatima. Konačnu odluku doneće Krizni štab“, rekao je za list „Nova” ministar prosvete Branko Ružić.

U pisanoj izjavi ministar navodi da pre odluke Kriznog štaba neće iznositi predloge i rešenja koja nisu konačna kako ne bi dodatno stvarao zabunu kod roditelja, učenika i nastavnika.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare