Brojke, broj zaraženih, umrlih, koronavirus, 23.10.2021.
Grafika: Slađana Đermanović

U Srbiji je u poslednja 24 sata evidentirano još 6.748 pozitivnih na koronavirus, a umrlo je još 60 osoba.

Testirano je ukupno 21.383 osoba, a na respiratorima je 282 pacijenata.

Podsetimo, juče je registrovano 7.696 slučajeva zaraze koronavirusom, a preminulo je 57 pacijenata.

***

Tiodorović upozorava: Deca bolesna dolaze u školu, broj zaraženih duplo veći

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović izjavio je danas da je broj obolelih đaka u školama širom Srbije možda dvostruko veći nego što je prijavljen.

Pročitajte još...

„Svi iz medicinskog dela Štaba podržali kolege pedijatre da se uvede barem desetodnevni onlajn sistem. Skrećemo pažnju da podaci kojima raspolažemo nisu dobri. Na terenu je drugačija situacija, jer se ne testiraju sva deca sva deca. Ne prijavljuje se sve kako je bilo, odnosno, u odnosu to na prijavljen broj slučajeva kod dece, može biti da ih ima čak i duplo“, rekao je Tiodorović za televiziju Prva, komentarišući odluku da se od ponedeljka ne pređe na onlajn nastavu u školama.

***

U Moravičkom okrugu troje preminulih i 190 novoinficiranih koronavirusom

U prethodna 24 sata tri osobe iz Moravičkog okruga preminule su od posledica infekcije koronavirusom, dok je od 598 testiranih uzoraka prisustvo virusa potvrđeno kod 190.

Kako je saopštio čačanski Radni tim za praćenje epidemije, preminuli su osoba iz tog grada stara 71 godinu i dve osobe iz Ivanjice stare 77, odnosno 80 godina.

Od sredine jula na kovid odeljenjima čačanske bolnice preminulo je 139 pacijenata iz Moravičkog okruga, od kojih 100 iz Čačka, 26 iz Ivanjice, 12 iz Lučana i jedan iz Gornjeg Milanovca.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare