Foto: EPA-EFE/WALTER BIERI

Aktivisti Saveza komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) predali su zahtev Skupštini grada Beograda da se jedna ulica u Beogradu nazove po imenu legendarnog argentinskog fudbalera Dijega Armanda Maradone, koji je preminuo nedavno od posledica srčanog udara.

Kao obrazloženje, SKOJ podseća da je Maradona bio veliki prijatelj glavnog grada Srbije, sprpskog naroda, kao i da je bio uz srpski narod tokom sankcija koje su bile nametnute Srbiji, kao i tokom NATO agresije.

Takođe, podsećaju i da je Maradona bio žestoki kritičar američkog imperijalizma i veliki prijatelj kubanskog lidera Fidela Kastra i vencuelanskih lidera Uga Čavesa i Nikolasa Madura.

Kažu da je svoje političke stavove iskazivao i svojim tetovažama, na kojima se nalazio njegov zemljak koji je simbol komunističkih i progresivnih pokreta širom sveta, simbol potlačenih i revolucije – Ernesto ČE Gevara, kao i Fidela Kastra, koji je bio dugodišnji komunistički lider na Kubi i vođa revolucije.

„Maradona je bio vapaj siromašnih. On je bio svestan svojih životnih grešaka i poroka, istakavši da je to posledica degenerativnog kapitalističkog sistema. Maradonu su slavili svi progresivni ljudi širom Latinske Amerike, a da je on bio više od fudbalera, poznati pisac i nobelovac Eduardo Galeano isticao je da je on istinski narodni Bog, sa svim njegovim vrlinama i manama“, navodi se u saopštenju SKOJ-a.

Naglašavaju da će Maradona ostati uvek u srcima komunista širom sveta i svih progresivnih ljudi.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar