Zlatibor Foto: Shutterstock/Andrej Antic

U Srbiji je u skijaškim centrima uprkos manjku pravog snega otvorena skijaška sezona, ali su turiste i ljubitelje skijanja šokirale cene, koje su veće i od nekih na poznatim skijaškim destinacijama, u francuskim Alpima, prenosi Juronjuz.

Cena skipasa i smeštaja porasla je u Srbiji za 25 odsto, iako u skijalištima još nema dovoljno prirodnog snega i staze se uglavnom pokrivaju veštačkim snegom.

Jedan ljubitelj skijanja iz Srbije izjavio je za Juronjuz da zbog skupog skipasa, hotelskog smeštaja i ostalih aktivnosti ove godine sa porodicom „nažalost ide na skijanje u Francusku“.

„Imam troje dece koja skijaju. u Francuskoj plaćamo 1.360 evra za put do tamo i nazad autobusom, za smeštaj i za skipas za šest dana u Les Oru. Ovde to ne mogu“, rekao je taj čovek za Euronews.

PROČITAJTE JOŠ:

Mnogi ljubitelji skijanja iz Srbije odlaze i u Sloveniju, gde su cene takođe povoljnije, a koja je i puno bliža od Francuske.

Goran Mihajlovič iz „Skijališta Srbije“ kaže da se nada da su dugoročne meteorološke prognoza tačne i da će biti hladnije, jer je trenutno na Kopaoniku na stazama uglavnom veštački sneg.

„Možemo da pokrijemo 95 odsto staza. Važno je da temperature budu ispod nule da ne bismo bili upućeni na prirodni sneg“, rekao je Mihajlović

Ipak, čak i s obzirom na postojeće kapacitete, na Kopaoniku već ima puno skijaša, a samo prošle nedelje je na tom skijalištu bilo gotovo 13.000 vožnji.

BONUS VIDEO: Građani se pripremaju za skijašku sezonu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar