Foto: TikTok

Više od 200 građana Srbije jutros je bilo u prilici da prati skandalozni direktni prenos porođaja u GAK "Narodni front" na društvenoj mreži TikTok, koji je objavila instrumentarka i medicinska sestra ove ustanove, koja je, prema rečima uprave, hitno suspendovana.

„Zgrožen sam ljudskom glupošću kao i bezobrazlukom. Naime, jutros u 04 i 30, koristeći društvenu mrežu TikTok naišao sam na lajv prenos naloga ‘instrumentarkajellenanf’, koji je prenosio porođaj NN lica. Porođaj je uživo gledalo preko 200 ljudi. Da li je moguće da kao društvo više nemamo svesti šta je ispravno, a šta ne? Da li je moguće da neko misli da nešto tako intimno kao porođaj treba da lajv strimuje? Instagram nalog kao i svi doktori na porođaju koji su znali da se prenosi lajv zalužuju da snose krivičnu, a svakako i građansku odgovornost!“, napisao je čitalac Nova.rs, koji nam je dao uvid u ovaj skandalozni video.

Snimanje i objavljivanje porođaja je strogo zabranjeno Zakonom o zdravstvenoj zaštiti, a Uprava klinike je za N1 izjavila da najoštrije osuđuje ovaj postupak medicinske sestre i navodi da je ona po hitnom postupku suspendovana, a pokrenut je i disciplinski postupak.

Uprava Ginekološko akušerske klinike „Narodni front“ u odgovoru na pitanja N1 povodom ovog događaja navodi da je zgrožena i najstrožije osuđuje postupak medicinske sestre.

„Istovremeno se zahvaljujemo svima koji su nam blagovremeno ukazali na ovakvo dešavanje, da bi smo mogli promptno da reagujemo i preduzmemo sve neophodne mere da se tako nešto nikad ne ponovi“, navodi Uprava.

Pročitajte još:

Ističe se da je medicinska sestra koja je napravila ozbiljnu povredu radnih dužnosti i obaveza kao i profesionalne etike odmah po hitnom postupku suspendovana, a pokrenut je i disciplinski postupak.

U saopštenju se napominje da je mera zloupotebe mobilnih telefona u porodilištu i operacionoj sali i dalje na snazi.

BONUS VIDEO: Trudnicama zabranjeno unošenje telefona u porodilište, jer „moraju da učestvuju u porođaju“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare