Foto: Nemanja Kostić/Privatna arhiva

Novinar i voditelj Nemanja Kovačević uputio je javno pismo gradonačelnici Užica Jeleni Raković Radivojević upozoravajući da je njegovo ime zloupotrebljeno u računima Grada Užica koji je proknjižio da je dobio parfem, za koji Kovačević navodi da nikada nije video.

U pismu „Gradonačelnice, ko se miriše sa mojim parfemom“ je naveo da je juče na osnovu zahteva za informacije od javnog značajam koje je tražio pre petnaest dana dobio sve račune i ugovore za troškove reprezentacije, poklona i ugostiteljskih usluga u 2021. godini, te istakao da „još uvek ne može da dođe sebi od jačine mirisa parfema koji nije dobio“.

Njegovo pismo prenosimo u celosti:

„Da pojasnim. U računu piše, citiram: ‘Odobrava se poklon parfem za nagrađenog novinara u prethodnoj godini N. Kovačevića – parfem Prada Black EDP (6.5.2021.godine)’. Pošto Vam vratih ‘nagradu’ koju sam dobio (a ‘nagrada’ koju sam dobio bila je, a to su videli i svedoci koji su bili na prijemu sa mnom naliv pero, hemijska olovka i knjiga), molim vas da Vi meni ovoga puta vratite parfem koji ste mi namenili i  ‘dodelili’. Toliko, o vašem delanju i o tome koliko građani Užica mogu verovati u sve ono što kažete i  što radite.

S obzirom da parfeme kupujem sam, da se javno oglašavam kad treba tj. kada mi je to profesionalna dužnost, svakako ću kao pošten čovek proslediti lično predseniku Srbije gospodinu Aleksandru Vučiću ovaj račun kako bi shvatio koju težinu imaju vaša dela, ali i vaša izgovorena reč.

Istini za volju drago mi je što od vas nikada nisam dobio nikakvu nagradu, jer bi me to obavezivalo da možda u svojim javnim izjavama ne budem ovako pravdoljubiv.

U svakom  slučaju, nadam se da će ‘moj parfem’ stići u prave ruke, ako mu se ikada uđe u trag.

Foto: Nemanja Kostić/Privatna arhiva
Foto: Nemanja Kostić/Privatna arhiva

Želim vam mirisne i lepe trenutke , ali i da od nekog sličnog vama , dobijete parfem za osmi mart.

P.S. Ukoliko to niste uradili vi, već Verica Tucović za koju na računu piše da se o kupovini parfema saglasila 6.5. 2021. godine, onda očekujem da odgovornost usmerite na tu stranu ili da je prihvatite kao svoju . Odgovornost zbog toga što je meni dodeljena „nagrada“ koja nije obuhvatila parfem kako ste to predstavili u računima i svojim poslovnim knjigama i platili iz budžeta, tj. od novca građana Užica.

Foto: Nemanja Kostić/Privatna arhiva

Građanima dugujete objašnjenje ko je to i zbog čega uradio, a meni ko je sebi dozvolio za pravo da zloupotrebi moje ime.“

Bonus video – Užice: Veštačka pluća sve crnja – kakva su onda prava?

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar