Foto: TANJUG/ BRANKO LUKIĆ

Brojna domaćinstva u sjeničkim selima još uvek su bez struje. Sneg koji pada danima unazad paralisao je ovu opštinu na jugozapadu Srbije. Putevi do Sjenice su prohodni, dok se na probijanju lokalnih i dalje radi, prenosi Sandžaklive.

Vozač preduzeća „Novi Pazar put“ Mirsad Bihorac kaže za Blic televiziju da su bile velike padavine i da je u roku od 24 sata palo mnogo vlažnog snega koji je lomio drveće. Drveće je objašnjava Bihorac padalo na put zbog čega su putari morali da angažuju veliki broj radnika i mašine kako bi uklonili drveće a potom nastavili sa čišćenjem puteva.

Posao iskusnom putaru Mirsadu i njegovim kolegama otežava vetar koji stvara velike nanose, a pod težinom mokrog snega popustila je i elektro mreža zbog čega su brojna sela baranskog i lopižanskog kraja duže od 24 sata bez struje, ali i domaćinstva u samom gradu, prenosi Sandžaklive.

Situacija neizvesna

Situacija teška i neizvesna, kaže za Blic Vesti predsednik opštine Sjenica Munib Mujagić.

„Dalekovod koji vodi iz Sjenice prema selu Rasno je ispao iz sistema. Ekipe su uspele da saniraju taj kvar prespajajući to na trafostanicu Duga Poljana. Mi ovde u gradu takođe imamo određenih problema zato što su se borovi pod ogromnim teretom snega polomili i tako oštetili elektro mrežu. Ekipe su na terenu, i nažalost još uvek nismo ni blizu uspostavljanja kvalitetnih naponskih prilika“, objašnjava Mujagić za Blic.

Snega ima u samom gradu zbog čega se saobraćaj odvija otežano, a ni svi lokalni putevi nisu očišćeni.

Golijski put kritičan, Sjeničani u strahu od novih padavina

Danas se do Sjenice magistralnim i regionalnim putevima stiže nesmetano, iako je kritično na golijskom putu i pravcu od Duge Poljane prema Štavlju gde su juče putari pomagali i vozačima.

Poslovođa preduzeća „Novi Pazar put“ Semir Mujagić objašnjava da su u Dugoj Poljani vozači imali problema da izađu sa automobilima, naročito vozači šlepera, zbog čega su putari morali da im priteknu u pomoć, posipaju ispred njihovih vozila kako bi mogli da izađu.

Bez struje i interneta na dubokom minusu, Sjeničani strahuju od novih padavina. Kažu da je teško u Sjenici ovih dana ali da će biti i teže kada se temperature spuste i kada poledi.

***
BONUS VIDEO – Prvi sneg napravio probleme. U Sjenici vanredno, iz smetova kod Ivanjice evakuisano četvoro

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare