Foto: Nova.rs

Zamenica komesara za izbeglice i migracije Svetlana Velimirović ocenila je da se smanjuju prilivi migranata tokom zime, ali je pojačano opterećenje na prihvatne centre.

„Redovno obilazimo tačke okupljanja migranata koji su trenutno na otvorenom i obezbeđujemo im informacije i mogućnost da oni potraže sklonište da u ovakvim vremenskim uslovima ne moraju da provode vreme van centara“, rekla je Velimirović na završnoj konferenciji tvining projekta „Podrška jačanju upravljanja migracijama i sistema azila u Srbiji“ u Palati Srbija.

Ona je rekla da je u rešavanju problema migracija najbitnija saradnja zemalja koje se suočavaju sa tim problemom.

„Bilo je izazovno raditi u uslovima pandemije, jer je ključna saradnja, dolaze eksperti iz drugih zemalja i zajedno sa nama rade na problemu migracija“, kazala je ona.

Tvining projekat „Podrška jačanju upravljanja migracijama i sistema azila u Srbiji“ započet je 7. oktobra 2019. godine. Ukupna vrednost projekta je milion evra i finansirala ga je Evropska unija.

Komesarijat za izbeglice i migracije sproveo je ovaj projekat u partnerstvu sa Švedskom migracionom agencijom, Službom za imigraciju i naturalizaciju Ministarstva pravde i bezbednosti Holandije i Ministarstvom unutrašnjih poslova Slovenije.

Bonus video – Migranti u rukama krijumčara: Misle da idu legalno, a onda im oduzmu dokumenta

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar