Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

"Od sutrašnjeg sastanka sa ministrom prosvete ne očekujemo mnogo i zatražićemo odlaganje školske godine godine za najmanje dve sedmice jer veliki broj škola ne može da ispuni epidemiološke standarde, rekao je danas predsednik Sindikata obražovanja Čačak, Vladimir Adžić.

Prema njegovim rečima, nakon početka nastave u školama, ubrzo će uslediti i kraj jer resorni Ministarstvo i dalje radi samo, a ne sa predstavnicima sindikata i direktorima obrazovnih ustanova.

„U proteklom periodu smo se bavili stvarima i koje su valjale i koje nisu, ali je većina onih koje nisu dobre. Pre svega, predstavnici Ministarstva prosvete moraju da čuju ljude, a, takođe, smatramo da ne mogu sve učionice da

ispune tražene uslove, odnosno da jedan učenik bude sam na površini od 4m2“, naveo je Adžić i dodao da nisu škole u svim mestima spremne za obavljanje nastave.

„Ministar priča da je sve u redu i da će biti u redu, da u krugu dvojke“, kazao je on.

Adžić je rekao da će učitelji imati dve grupe, odnosno dupli posao i da 40-časovna nedelja neće biti ista.  Zato su, kako je istakao, predlagali da se smanji broj učenika u odeljenjima na 24, tako bi se zaposlio veći broj lica.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar