Foto: Promo

Prva i najveća online i TV prodavnica u Srbiji Shoppster.rs, još jednom je opravdala status edukatora i pionira u pozitivnoj transformaciji domaće poslovne klime, nastupivši u okviru ovogodišnjeg Sajma ženskog preduzetništva.

Na panelu „Tranformacija biznisa u cilju rasta“, održanom u Privrednoj komori Srbije, učestvovala je izvršna direktorka kompanije Shoppster, Ljiljana Ahmetović. Odgovarajući na pitanja iz sveta eCommerce industrije Ahmetović je, između ostalog, sa auditorijumom podelila najnovije informacije o online prodaji u Srbiji, rastu interesovanja za eCommerce, povećanoj potrošnji, ali i korenitim promenama u kupovnim navikama domaćih potrošača u poslednje tri godine:

“Od početka radimo na dva različita tržišta i to je velika prednost, jer smo u Sloveniji akvizirali kompaniju koja je već imala 15 godina ecommerce iskustva i to nam je pomoglo da dođemo do optimalnih procesa i u Srbiji. Na bazi iskustva iz Evropske unije pouzdano možemo da predvidimo koji trendovi dolaze i kod nas. Pred nama je izuzetno važan period, kada sve strahove vezane za online trgovinu menjaju velika očekivanja potrošača. Ta očekivanja će se gotovo sigurno „preliti“ i na druge industrije, zbog čega je naša odgovornost kao edukatora nikad veća, kao i želja da ovom, i u mnogim drugim prilikama, pomognemo preduzetnicama da iz trenutne transformacije poslovne klime izađu kao pobednice,“ objašnjava Ahmetović.

Osvrnuvši se na princip osnaživanja žena, koji podstiče uključivanje žena u lanac vrednosti u Srbiji, Ahmetović je istakla da je Shoppster u potpunosti posvećen poštovanju vrednost različitosti, insistirajući na jednakim prilikama.

„Naši zaposleni, klijenti, poslovni partneri i dobavljači imaju jednake prilike. Među 500 dobavljača koliko ih danas imamo, nalazi se dosta primera preduzetnica, vlasnica biznisa koje rade sa nama. Na čelu kompanije je žena, na 5 od ukupno 8 rukovodećih pozicija postavljene su žene, kao što i od ukupno 82 zaposlena, 52 su žene. Sve to znači da u Shoppsteru promovišemo poslovnu kulturu u kojoj je jednaka šansa za sve”, istakla je Ahmetović i dodala da u prilog tome govori i inicijativa “Tvoja radnja 24/7”, koja traje u kontinuitetu i kroz koju mali biznisi dobijaju priliku i podršku kroz čitav proces da dođu do svoje ciljne grupe.

Na panelu se potom diskutovalo i o aktuelnim prilikama za nastup na online tržištu, prednostima Marketplace modela kao dokazano najefikasnijeg i najjednostavnijeg za „podizanje“ online prodavnice, kao i o brojnim mogućnostima koje Shoppster pruža malim i mikro preduzećima – i značaju eCommerce industrije za malu privredu uopšte.

Pored Ljiljane Ahmetović, na panelu „Tranformacija biznisa u cilju rasta“ učestvovale su i dr Jasmina Knežević, izvršna direktorka Acibadem Bel Medik, Dragana Kokot, generalna sekretarka Privredne komore Republike Srpske, Ivana Radić, predsednica Međunarodne mreže žena preduzetnica i Emilija Andonova ispred Nacionalne Platforme za žensko preduzetništvo, a panel je moderirala dr Sanja Popović Pantić, predsednica Udruženja poslovnih žena Srbije.

U organizaciji Agencije Ujedinjenih Nacija za rodnu ravnopravnost, uz podršku Evropske mreže preduzetništva i Privredne komore Srbije, Sajam ženskog preduzetništva okuplja više od 350 preduzetnica Zapadnog Balkana sa ciljem povezivanja, umrežavanja i omogućavanja boljeg pristupa tržištu i izvorima finansiranja.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar