Foto: EPA-EFE/LUCA ZENNARO

Na severu Kosova zabeleženo je pet novih slučajeva korona virusa od čega su četiri lica zaražena u Zubinom Potoku, a jedno u Zvečanu. Ukupan broj zaraženih u ovim sredinama dostigao je 76, saopštio je Opštinski štab za vanredne situacije.

Po prvi put zabeležen je veći broj izlečenih nego zaraženih. Tako je u protekla 24 sata u kućni karantin od 14 dana poslato sedam osoba, kod kojih je dvostrukim testiranjem utvrđeno da su negativni na koronavirus, prenosi Kosovo onlajn.

I dalje je najveći broj zaraženih u Severnoj Mitrovici gde je od koronavirusa do sada obolela 31 osoba, a izlečeno je njih sedam. U Zvečanu je broj obolelih 19, dok je četvoro lica izlečeno.

Najmanje zaraženih na severu Kosova je u Leposaviću gde je zabeleženo devet slučajeva obolelih, dok je u Zubinom Potoku registrovano 17 lica obolelih od koronavirusa.

Na Infektivnom odeljenju Kliničko-bolničkog centra u Severnoj Mitrovici smešteno je 20 pacijenata, dok se 34 osobe sa lakšom kliničkom slikom nalaze u Studentskom domu.

U Klinički centar Kragujevac poslata su četiri pacijenta, po jedan se nalazi u Kliničkim centrima u Nišu i Beogradu, kao i na Beogradskom sajmu, a dva pacijenta su smeštena u KBC „Dragiša Mišović“.

Od početka epidemije koronavirusa zabeležena su i dva smrtna slučaja, a preminuli su iz Severne Mitrovice i Leposavića.