Seničić: Pomoć države za turističke agencije je dobrodošla

Društvo 16. feb. 202115:09
Podeli:
Foto:TANJUG/ TANJA VALIC

Pomoć države, u okviru trećeg paketa mera za ublažavanje posledica epidemije koronavirusa, namenjena turizmu kao najugroženijem sektoru je dobrodošla, s obzirom da je tu 60 odsto ljudi već ostalo bez posla, izjavio je direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije Aleksandar Seničić.

„Svaka pomoć je dobrodošla i nama znači pomoć, to je definitivno, međutim, mi smo najugroženiji sektor, kao takvi nismo prepoznati, to je definitivno sad jasno. Mi smo očekivali od ove poslednje pomoći koja je bila najavljena, da turističke agencije, rentakar kompanije, naše kolege vodiči, budu prepoznati na onaj način na koji smo to želeli, na koji smo to ukazivali. Nažalost do toga nije došlo“, objašnjava kaže Seničić.

On objašnjva sve potencijalne opasnosti po poslovanje turističkih agencija.

„Ove polovine plata, tri polovine plate koja se predviđa za celu privredu će biti i za turističke agencije. Najava ministra finansija da ćemo dobiti dodatnu jednu platu minimalnu platu za turističke agencije, ali tek u julu mesecu, ako neko dočeka juli mesec, jer sve zavisi da li će sezone biti“, kaže Seničić za Tanjug.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar