Senad Pećanin i Milan Antonijević Foto: N1/Ivan Dinić/Nova s

Sarajevski novinar Senad Pećanin napao je na Tviteru pravnika i aktivistu za ljudska prava Milana Antonijevića, zbog njegovog reagovanja na govor crnogorskog premijera Dritana Abazovića u Srebrenici.

„Nisu ključni problem Srbije i Srba vučići, dodici, vulini, porfiriji i slični. Problem su “Evropejci” i uglađeni četnici poput ovoga, koji je onomad, kao čelnik Soroševog Fonda “Otvoreno društvo” čestitao Republici Srpskoj, nastaloj na genocidu, 9. januar“, napisao je sarajevski novinar Senad Pećanin, kao reakciju na tvit Milana Antonijevića, pravnika i aktiviste za ljudska prava.

Antonijević je prethodno povodom spornog govora crnogorskog premijera u Srebrenici Dritana Abazovića, napisao na Tviteru da je u pitanju „poruka mira, i da ko to ne razume, mir očigledno ne želi, već želi osvetu“.

Podsetimo, Dritan Abazović, premijer Crne Gore, juče je u Potočarima rekao da „genocid nije počinjen nad Bošnjacima, nego nad ljudima, i nisu ga počinile vojske nego politike, politike zla, politike smrti i politike prevara“. Nakon te njegove izjave, usledile su žestoke reakcije, među kojima je posebno oštra bila ona glumca Emira Hadžihafizbegovića, koji je Abazovića nazvao „mrcinom, bitangom i klošarom„.

Abazović se kasnije izvinio zbog „nejasno izrečene misli“.

Bonus video: Srebrenica – sahranjeno 50 ekshumiranih žrtava genocida

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar