Foto:Screenshot/Twitter/@HuzejrovicA

Selma Hasić Manić i Nerma Zekić Hoćanin su iskoristile društvene mreže i preko njih pozvale sve koji mogu da pomognu ne bi li što pre kupili opremu za bolnicu u kojima se leče oboleli od COVID-19. Skupile su 36.000 evra za samo 24 sata.

Iako je bilo navoda da Opšta bolnica Novi Pazar neće da primi bilo kakvu pomoć, ispred bolnice u Novom Pazaru pojavio se i ministar Rasim Ljajić koji je Selmu i Nermu povezao sa Mahmutovićem kako bi mogle da uruče pomoć.

Nerma Zekić Hočanin / Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Rasim Ljajić je takođe rekao da je svaka pomoć bolnici i gradu dobrodošla, ma ko da je poslao i ma odakle da je došla.

„Ali ono što je najpotrebnije jeste da dođu doktori specijalisti kako bi Opšta bolnica Novi Pazar mogla da funkcioniše normalno. To je jedino što je potrebno u ovom trenutku, izjavio je Ljajić.

Meho Mahmutović Foto:Irfan Ličina/Nova.rs

Prema rečima direktora Opšte Bolnice Novi Pazar dr. Meha Mahmutovića situacija sa brojem zaraženih od virusa covid19 juče i danas je u stagnaciji.

Mahmutović negira da je odbio bilo čiju pomoć i kaže da je svaka pomoć dobrodošla, ali da trenutno u Novom Pazaru i Opštoj bolnici Novi Pazar ima dovoljno svih sredstava koje su potrebne za rad bolnice i lečenje pacijenata.

„Nama su potrebni ljudi, nisu nam potrebne maske i rukavice, nama su potrebni doktori specijalisti kako bismo mogli da obezbedimo normalno funkcionisanje zdravstvenog centra“, dodao je Mahmutović.

Mahmutović kaže da je gradski štab po preporuci ministarstva morao da nabavi sanduke i vreće za posmrtne ostatke, a ne zato jer je situacija takva da je toliko preminulih od virusa da moraju da hitno nabave toliki broj vreća za posmrtne ostatke.

On je na pitanje novinara da li zna broj preminulih rekao da se svi podaci saopštavaju na sajtu covid19.rs i da su jedino oni tačni.

Prema poslednjim podacima, Zavoda do sada je u ovom gradu broj testiranih 4398, a od tog broja broj inficiranih je 578: najviše je u Novom Pazaru 466 lica, Tutinu (91 lice) i Raškoj (7 lica).

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (6)