Foto: Privatna arhiva

Pre nešto više od godinu dana, u Aranđelovcu i okolini padao je veliki grad. Sve je uništeno, a seljani ne znaju gde će jer im je opština obećala pomoć, pa zaboravila. Danas, oni sami "krpe rupe" i snalaze se na razne načine, dok ih oni koji su im obećali pomoć, za sada, uspešno izbegavaju.

Grad, kiša i jak vetar sravnio je sve sa zemljom na Opštini Aranđelovac, tačnije u okolnim selima Tulež, Venčani, Ranilović. Ono što su seljani i domaćini mesecima sejali, ulagali svoje vreme i novac, nestalo je nakon samo nekoliko sati padavina.

Njive uništene, novac i trud propao, a opština se pravi da je Filip Višnjić – slepa, i danas godinu dana nakon svega ništa se nije promenilo. Za Novu.rs jedan od meštana priča šta se zapravo desilo.

Foto: Privatna arhiva

„Padao je ogroman grad, mi smo lopatama jedva očistili sve. Sedamdeset ari pšenice mi je uništeno doslovno, imamo veliku halu od 100 kvadrata i morao sam da menjam komplet krov koji je od lima, i to nije jeftino. Opština nam je izašla u susret i poslala komisiju da procenu štetu, pomislili smo da će nam pomoći ali se na kraju ništa nije desilo. Od tog momenta kada su sve popisali, nisu se ni javili ni pojavili, a mi samo finansiramo sve. Predsednik opštine Bojan Radović je obećavao pomoć, ali do nje nikada nismo stigli“, priča meštatin sela koji je želeo da ostane anoniman.

Foto: Privatna arhiva

To nije jedini slučaj, mnogo domaćinstava u tri sela je uništeno, a mi smo pokušali da kontaktoramo predsednika opštine Aranđelovac Bojana Radovića te smo mu poslali e-mail sa upitom šta se dešava sa ovim slučajem. Nekoliko puta smo pokušali preko telefona da razgovaramo sa Radovićem, ali nažalost nismo mogli da ga dobijemo, dok na upit koji smo poslali do danas nismo dobili odgovor.

Bonus video: Nova.rs u berbi kajsija u selu Dražanj

 ***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare