Foto: Shutterstock, Privatna arhiva

Verovatno se sećate teksta na Nova.rs o Beograđanki Mili Pavlović (33) koja živi sa svojom porodicom uprkos tome što je u četvrtoj deceniji života i kojoj na kraju meseca ostane skoro cela plata na računu. Jedni su je osudili što je "na grbači" mami, tati, baki i deki, pritom je tu i dve godine stariji brat, dok su je drugi podržali, posebno njenu porodicu koja joj ne traži da plaća troškove. Upravo zbog pojedinih kritika na koje je naišao, Milin brat Milan Pavlović (35) oglasio se za Nova.rs istakavši da mu je žao što je njegova sestra "razapeta" zbog života u zajednici. Poželeo je da ispriča kako zapravo izgleda njihova porodica i zbog čega ni on ni sestra ne planiraju da započnu samostalan život.

Milan je, pre svega, želeo da nam priča o svom deki koji je švajcarski penzioner i zbog kog su pojedini, koji su čitali tekst o Mili, komentarisali po društvenim mrežama kako ga on i Mila iskorišćavaju, jer ima penziju 120.000 dinara.

„Jako su me pogodili takvi komentari. Pročitao sam ih deki. Bio je poražen, verujte mi, samo je rekao da želi tim ljudima da imaju unuke kao što smo Mila i ja. Deka ima 127 kilograma i 92 godine, otkad znam za sebe, ja sam njegova desna ruka. Kupam ga, pomažem mu da se obuče, vodim ga u šetnju. Pritom, nemojte misliti da je deka jednom nogom u grobu. Taj je načitan kao Puškin, prati portale, upućen je u sve. Pomažem mu jer ja tako želim. Mama je domaćica, nigde ne radi, brine se o njemu i baki kada smo Mila i ja na poslu, pa volim da je odmenim kad god mogu oko deke“, priča nam Milan.

Foto: Shutterstock

Kaže nam da je jednom prilikom rekao deki kako se drugovi šale sa njim jer još uvek živi pod maminim i tatinim krovom.

„A znate šta mi deka kaže? ‘Kaži im ne samo sa roditeljima, nego i sa dekom švajcarskim penzionerom i bakom’. On me namerno zeza. Često nam kaže kako je zahvalan što nikad nije sam. Jer, moj tata je prizetko, došao je u mamin stan jer je ona jedinica, tako da ga tata i ne gleda nešto posebno. Poštuje ga, naravno, ali nije mu otac, realno gledano, da bi ga sada kupao i ostalo. Zato smo mi tu“.

Pročitajte još:

Milan priznaje da njegovi roditelji zaista ne traže ni njemu ni Mili da učestvuju u zajedničkim troškovima, ali da taj, kako kad, novac daju na neki drugi način.

„Naravno da se desi da jednog meseca ne damo ništa, ali drugog, recimo, odvedemo baku na pregled ili kod prijateljice u Pančevo, pa svratimo da kupimo poklon, pa onda odemo na buvljak i baka nakupuje četiri zavese po 4.000 dinara. Neplanirano, ali bude i toga. I onda ja izvadim novčanik. Baka neće, ali ja želim. Znači, nismo protuve niti aveti što živimo sa našima. Živimo sa njima jer nam je lepo zajedno, ne smetamo jedni drugima, družimo se kada se svi uveče okupimo, bude i takvih večeri“.

Crni petak Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Milan radi u jednoj fabrici za reciklažu i ima platu 60.000 dinara. Ističe da mu uglavnom na kraju meseca ostane oko 400 evra.

„Ne krijem, zaista je tako. Nekada kupim nešto od garderobe, ali to je jednom u tri meseca, pa potrošim više. Plaćam svoj račun za telefon kao i Mila i to mi je nekako jedina obaveza. Nemam auto, pa se ne vozikam po gradu. Ako mi treba, uzmem Milin, nekada joj dopunim rezervoar, nemam problem s tim. Ljudi, niste svesni koliko je ovakvih porodica. Pogledajte stanje u Srbiji, nema stana ispod 500 evra. Rekao sam da sa mojom platom sigurno ne bih mogao da živim sam. Ali imam tu sreću što me porodica podržava i što su srećni i ispunjeni što smo sa njima jer su oni već stari. Tata je nedvano otišao u penziju, više ni ne vozi auto, mama je stalno u kuhinji, baka i deka ne mogu sami ni do kupatila, a kamoli napolje. Njima znači naša pomoć“.

deka sa unukom
Igrajte se u kuhinji; Foto: LightField Studios / Alamy / Alamy / Profimedia.rs

Pavlovići žive u stanu od 80 kvadrata. Svako ima svoju sobu, niko nikome ne smeta, svi pomažu jedni drugima u kući, a kako kaže Milan, finansije su najmanji problem.

„Ne krijem kolika su primanja naše porodice, između ostalog, to je i Mila rekla. Njoj njena plata, meni moja, majka je domaćica, tata, baka i deka imaju penzije… Dovoljno za sve nas. Saberemo, oduzmemo, lepo nam je i to je najvažnije. Svakom bih poželo da ostane u porodičnom domu dokle god može. Bogu hvala što mi možemo i ne planiramo da se odvojimo od njih jer nema potrebe. A onaj kom smo trn u oku zbog toga, može samo da nas zavidi. Jer, kako bih drugačije to shvatio?“, pita se Milan.

BONUS VIDEO: Studenti zadovoljni primanjima, ali i dalje ne mogu bez roditelja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar