Cela Srbija pamti neustrašivu Minju Draganić, devojčicu koja je tragično nastradala u požaru na Dorćolu 2020. godine. Minja je bežeći od vatre završila na terasi sa koje su je spasila četvorica građevinskih radnika. Ipak, nakon mesec dana borbe za život u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj, Minja je preminula. Njena porodica je 4. maja ove godine, baš na dan njenog 18. rođendana, osmislila humanitarni odbojkaški turnir memorijal, ali zbog velike tragedije u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", turnir je bio odložen. Manifestacija je konačno održana proteklog vikenda u dirljivoj atmosferi i uz sećanje na Minju.

Memorijal je doržan u Osnovnoj školi „Braća Baruh“ na Dorćolu, a sve je imalo i humanitarni karakter – prikupljena su sredstava za Danila Šukovića, dečaka koji boluje od Hočkinovog limfoma.

Sakupljeno je 60.520 dinara, koji će Danilu pomoći u daljem lečenju.

Učestvovalo je 6 ekipa iz 4 odbojkaška kluba. Klub AS učestvovao je sa 3 ekipe, ukjučujuci i onu sa kojom je Minja nekada trenirala, a koja se okupila specijalno zbog ovog turnira.

U dirljivoj atmosferi i uz sećanje na Minju – navijalo se, borilo se, a „mali“ odbojkaši su sa turnira otišli uz zahvalnice i pehare.

Pomoć za Danila

Foto: Humanitarni odbojkaški turnir memorijal ,,Minja Draganić“

Danilo Šuković (15) boluje od Hočkinovog limfoma od 2021. godine. Lečen je na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije. PET/CT rađen u avgustu 2021. godine ukazao je na potpunu remisiju bolesti. U novembru 2021. godine sprovedena je visokodozna hemioterapija.

Nakon konsultacija sa lekarima Univerzitetske klinike u Bolonji, Danilova majka je odlučila da njegovo lečenje nastavi u toj klinici zbog čega su 16. januara 2023. godine hitno otputovali u Italiju. Planirano je da Danilo primi 3 ciklusa terapija, a nakon terapija i da dobije transplantaciju.

Za nastavak Danilovog lečenja u inostranstvu neophodna su značajna finansijska sredstva koja Danilova samohrana majka nije u mogućnosti samostalno da obezbedi pa joj je potrebna pomoć svih ljudi dobre volje kako bi pomogli Danilu da pobedi opaku bolest i iz ove borbe izađe kao pobednik.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar