Foto: Nova.rs

Jutros je u selo Gornje Nedeljice stigao opštinski rudarski inspektor, a ovo je ranije obećano na sastanku meštana i lokalne samouprave. Marijana Petković ispred udruženja “Ne damo Jadar” u izjavi za Novu kaže da je inspektor viđen u automobilu kompanije “Rio Sava” i da je neverovatno da je na teren upućen samo jedan inspektor - iako se radi o 528 bušotina.

“Od posete inspektora ne očekujemo ništa, jer se ranije dešavalo da izađu na teren, a onda izveštaj bude drugačiji od pravog stanja”, navodi Petkovićeva.

Podsetimo, Vlada Srbije je 20. januara ukinula sve dozvole koje su date “Rio Tintu”, a premijerka je u više navrata govorila da je na projekat “Jadar” stavljena tačka.

PROČITAJTE JOŠ

Kako je Nova ranije pisala meštani Gornjih Nedeljica kod Loznice strahuju da kompanija Rio Sava, odnosno Rio Tinto, planira da nastavi dalje priču o projektu „Jadar“ u tom kraju nakon što su, kako tvrde, tri parcele nedavno prešle u vlasništvo te kompanije. Oni su primetili promenu na sajtu e-Katastra i tamo videli da je „Rio Tinto“ preuzeo vlasništvo nad još tri parcele od 27. januara ove godine.

BONUS VIDEO: Izjave iz Gornje Nedeljice

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar