Savo Manojlović Utisak nedelje
Savo Manojlović Foto: Ivan Dinić/Nova S

Ekološki ustanak pozvao je i danas na jednosatnu blokadu puteva širom Srbije. Građani su izašli na ulice sa zahtevom da država odustane od projekta Rio Tinto iz Jadra. Savo Manojlović, prvi čovek NVO "Kreni-promeni" se oglasio na Tviteru i poslao je poruku svima koji izlaze na proteste.

PROČITAJTE JOŠ:

„Srećno danas ljudi. Podrška! Ako bilo kome bude trebala pomoć advokata ili ima problem sa plaćanjem prekršajnih kazni, neka se javi na [email protected]

Do pobede“, objavio je Savo Manojlović.

Podsećamo, ovo je treća subota kako se blokade glavnih saobraćajnica dešavaju u Srbiji. Predsednik Vučić „ekspresno“ je naložio povlačenje Zakona o eksproprijaciji, a Skupština je juče izmenila Zakon o referendumu – iako ga je samo nekoliko dana ranije usvojila u izvornom obliku.

Savo Manojnović je iz tog razloga odlučio da organizacija „Kreni-promeni“ ove subote ne izađe na proteste ističući da su ispunjena dva glavna zahteva koje su demonstranti imali tokom prethodna dva protesta.

„Ispunjen je dogovor vezan za prekid daljih blokada. Usvojena su oba zahteva. Zakon o eksproprijaciji je povučen. Izmenjen je Zakon o referendumu i narodnoj inicijativi. Ovo je jedna dobijena bitka svih građana, koji su učestvovali u njoj“, poručio je Savo Manojlović iz Kreni Promeni, pošto su u Skupštini Srbije jednoglasno usvojene predložene izmene Zakona o referendumu. On je dodao da neće prekršiti datu reč da će blokade prestati, ako budu usvojeni zahtevi, prenosi N1.

On je naglasio da organizacija „Kreni-promeni“ priprema naredni korak vezan za kampanju kompanije Rio Tinto koji će biti objavljen na društvenim mrežama, a koji se odnosi na njene pravne aspekte, objavio je N1.

BONUS VIDEO: Protesti u Novom Sadu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare