Foto: NOVA S

O tome koliko se poštuje Ustav Srbije i ostali zakoni, kakva je bila rekacija policije i tužilaštva na demonstracije u Srbiji, kolika je odgovornost članova Kriznog štaba za borbu sa koronavirusom, neke su od tema o kojima je pričao predsednik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti Savo Manojlović u emisiji "Među nama".

Na pitanje kada se poslednji put neko „uhvatio“ Ustava Srbije, Manojlović kaže da se njega „svakodnevno hvataju građani kada ustaju da brane Aleksandara Obradovića, uhapšene studente na protestima, kada brane reke od mini hidroelektrana.

„Građani su ti koji su poslednja linija ustavnog poretka dok institucije koje su dužne da brane taj Ustav, one su potpuno urušene“, rekao je advokat.

Naveo je da postoji oko 50 odredbi Ustava Srbije koje se praktično svakodnevno krše.

„Ko god se bavi ustavom ima osećaj da je vegetarijanac u klanici mesa“, rekao je Manojlović.

Govoreći o hapšenju i policijskom nasilju u toku posledjih protesta, naglasio je da se u Srbiji nasilje sprovodi nad građanima, a da se ne reaguje tamo gde treba.

„Imamo situaciju da se ne reaguje kod očiglednih izbornih manipulacija, zatim imamo divljanje navijača sa bakljama po tuđoj imovini, na krovovima naših zgrada, gde tužilaštvo ne reaguje, ali reaguje na studente i demonstrante“, naglasio je on.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram