Foto: NOVA S

Ranka Savić iz Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata i Mario Reljanović, sa fakulteta Union i doktor radnog prava, razgovarali su sa novinarkom Radom Đurić u emisiji "Među nama" o radničkim pravima.

Savić je ocenila da nažalost ovaj 1. maj dočekujemo u vrlo lošim uslovima, iako i prethodni nije bio bolji, ali je sada ipak velika razlika jer ovog 1. maja, pored straha za egzistenciju, imamo strah od bolesti i strah od smrti, kako za nas, tako i za članove porodice.

„Mslim da će ovaj 1. maj ući u anale i da će Međunarodna organizacija rada zabeležiti ovaj dan kao jedan dan koji nikada u prošlosti nije bio ovako loš“, rekla je Savić.

Mario Reljanović izjavio je da smo ove godine u specifičnim okolnostima, koja nije nova, već očekivana, jer je ovo rezultat politike koja se već nekoliko godina vodi.

„Ove neobične okolnosti su samo dovele do toga da to dođe do izražaja. Situacija je na terenu je takva da su najpre stradali radnici koji rade van radnog odnosa, kao i oni koji rade na crno. Za prve možda i možemo da imamo neku evidenciju, ali za ove druge ne možemo da znamo koliko ih je bilo, možemo samo da nagađamo“, rekao je između ostalog Reljanović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare