Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Iako je kongresni kompleks Sava centar prodat 2020. godine, javno preduzeće Sava centar, čiji je glavni zadatak bilo upravljanje ovi objektom na Novom Beogradu, još uvek nije ugašeno.

O tome su u više navrata govorili predstavnici opozicije u gradu, postavljajući pitanje zašto preduzeće koje više nema šta da radi i dalje postoji i pri tome isplaćuje plate direktoru i zaposlenima.

Odgovor na ovo pitanje pre svega bi trebalo da pruži Grad Beograd, koji je i osnivač JP Sava centar, međutim do zaključenja ovog izdanja iz pres službe Grada nisu se oglašavali.

Pre nekoliko dana na sednici Skupštine na mesto v. d. direktora JP Sava centar ponovo je izabran Đorđe Mazinjanin. U poslednje dve godine u dokumentima koja se odnose na program poslovanja ustanove na čijem je čelu Mazinjanin navodi se da „nisu planirane poslovne aktivnosti“.

Upitan šta preduzeće Sava centar radi direktor Đorđe Mazinjanin kaže da se od trenutka prodaje bavi „rešavanjem radno pravnog statusa 103 zaposlena koliko ih je bilo u trenutku prodaje objekta“, kao i „tehničkim poslovima vezanim za imovinu preduzeća, dobavljače i ostala pravna lica sa kojima je JP Sava Centar bio u ugovornom odnosu, naplatom potraživanja kao i vođenjem sudskih postupaka“.

Predstavnici opozicije međutim ne veruju ovakvim objašnjenjima.

Šef odborničke grupe DS Filip Tatalović kaže da grad ne želi da ugasi JP Sava centar kako bi obezbedio još jednom mesto za uhlebljenje stranačkih kadrova i njihovih porodica.

– Treba nahraniti puno gladnih usta zaposlenih i njihovih familija u celoj gradskoj vlasti. Tako dolazite u situaciju da imate preduzeće koje postoji iako nema imovinu, nema aktivnosti ali i dalje ima budžetirane plate za celu godinu i posebne troškove za reprezentaciju. Ti troškovi za reprezentaciju u proseku su prošle godine bili 30,000 mesečno – navodi Tatalović.

Opširnije čitajte na portalu Danas.rs.

BONUS VIDEO – Radovi i muke putnika na beogradskom aerodromu

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar