Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Direktor Pošte Srbije Zoran Đorđević i direktorka Funkcije upravljanja kadrovima Danijela Rajković održali su danas onlajn sastanak sa predstavnicima vlade i reprezentativnih sindikata PTT Srbije i sindikata "Radnik" na kojem je razgovarano o zaključivanju aneksa III Kolektivnog ugovora za zaposlene u tom javnom preduzeću.

Potpisivane tog dokumenta je neophodno za sprovođenje odluke o povećanju zarade svim zaposlenima u tehnologiji Pošte Srbije, kao i u administraciji, izuzev rukovodstvu, u iznosu od 10 procenata od 1. januara 2024. godine.

Razmatrani su, kako se navodi u saopštenju ovog javnog preduzeća – i planovi Pošte Srbije za narednu godinu koji uključuju unapređenje internih procesa i uslova rada, širenje asortimana i pružanje kvalitetnijih usluga korisnicima.

Đorđević je zatim održao interni sastanak sa sindikatima o evidentiranim problemima, planu i aktivnostima na njihovom rešavanju, navodi se u saopštenju.

„Upoznat sam sa problemima sa kojima se susreću poštari, dostavljači, šalterski radnici, vozači i drugi zaposleni koji rade u logističkim centrima. Razmotriću sve njihove primedbe kako bih, prvenstveno uzimajući u obzir njihove predloge, doneo najbolje moguće odluke za efikasniji i rasterećeniji proces rada i obezbedio pružanje usluga boljeg kvaliteta“, rekao je Đorđević.

Dodao je da sve iznete primedbe podrazumevaju dodatne analize svakog rejona, broja poštara, dostavljača, šalterskih radnika, vozača i tehničara u poštama, ali i da treba obezbediti maksimalno efektivno korišćenje radnog vremena u tehnologiji kako bi se povećala produktivnost, što ima za cilj bolji kvalitet usluge.

Predviđeno je da u narednom periodu Đorđević održi pojedinačne sastanke sa poštarima, dostavljačima, šalterskim radnicima, tehničarima u pošti i vozačima.

BONUS VIDEO: Pritisci i ucene pokolebali deo poštara u štrajku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar