Svako ko prođe ulicama prestonice, sigurno pomisli: u Beogradu se stalno nešto gradi ili rekonstruše. To, zapravo, i jeste tačno, s tim što ponekad takvi radovi mogu da se veoma oduže ili pak, da se prekinu i ne nastave nikad. To je slučaj sa strogim centrom grada, verovali ili ne, gde prolaznici moraju da preskaču izlomljene komade betona i bušotine kao da igraju lastiš, kako se ne bi povredili i izlomili.

Čitalac Nova.rs obratio se našoj redakciji s molbom da objavimo fotografije njegovog kraja koji je „razbarušen“ već godinu dana.

Radi se o strogom centru grada, o starogradskoj ulici Uskočka koja se seče sa Knez Mihailovom ulicom.

Foto: Privatna arhiva

„Pre godinu dana neko je počeo ove radove i stao. I to tako stoji dan danas. Raspad za lomljenje i nogu i prstiju. Šta reći… Ako je ovako kod Kneza, kako li je na periferiji grada?“, pita se naš čitalac.

PROČITAJTE JOŠ:

Foto: Privatna arhiva

Nažalost, ovakva situacija nije iznenađujuća jer često se dešava, a posebno u letnjem periodu kada su godišnji odmori, da se Beograd „konstruiše i rekonstruiše“, a nikada ne završi do kraja.

Tako, onda, viđamo ugašene bagere i druge mašine nasred ulica, nailazimo na izmeštena autobuska stajališta zbog radova koji stoje u mestu i ne pomeraju se, a o zatvorenim ulicama i saobraćajnim trakama i da ne govorimo.

Gužva sve govori.

Foto: Privatna arhiva

Izgleda da gradonačelnik prestonice Aleksandar Šapić ne mari za svoje građane kad dozvoljava da ovakve fotografije pokvare sliku Beograda.

BONUS VIDEO: Šapić: Ovo će biti mali metro

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare