Foto: N1

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić rekao je danas da je radnik Gradske čistoće na sramotan način napadnut u noći između subote i nedelje na Zelenom vencu, ali da se tim povodom nije oglasila nijedna organizacija koja se bavi pravima Roma, javlja Beoinfo.

„Odmah sam apelovao na nadležne organe i nadam se da će napadači biti pronađeni i najstrože sankcionisani“, kazao je Šapić prilikom obilaska radnika tog preduzeća, dodajući da je velika sramota da se to dešava ljudima koji u svim vremenskim uslovima, svakodnevno vode računa da Beograd bude čist.

Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

Kako je rekao, došao je da bi napadnutom mladiću i drugim komunalnim radnicima dao podršku i da bi im poručio da će nadležni učiniti sve da oni budu sigurni na ulicama i na svom poslu.

Apelovao je još jednom da policija i tužilaštvo otkriju napadače i osude ih u skladu sa zakonom, kako se takve situacije ne bi ponovo događale.

„Ne samo što je napadnut dok je vodio računa o čistoći grada već je i vređan na nacionalnoj osnovi. Nijedna romska organizacija se tim povodom nije oglasila, ali zato kada ja kažem da romsku decu treba da sklonimo sa ulica, da ih upišemo u školu i da ne treba da prose i da kradu, onda svi ‘poskaču'“, kazao je Šapić.

Prema njegovim rečima, te organizacije decenijama uzimaju pare od međunarodnih nevladinih organizacija na temu Roma, ali su uspavane kada su Romi stvarno ugroženi i kada ih neko napadne.

„To je licemerstvo o kojem sam i ranije govorio“, rekao je Šapić dodajući da će Grad Beograd učiniti sve da komunalni radnici koji obavljaju izuzetno odgovoran posao uvek budu zaštićeni bez obzira na nacionalnu pripadnost.

BONUS VIDEO: Predizborni pritisak na ronsku populaciju: Da li su Romi vidljivi za vlast?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare