Aleksandar Šapić konferencija za novinare Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Novi sistem naplate i kontrole javnog gradskog prevoza u Beogradu počeo je da se primenjuje od 17. maja, a gradonačelnik Aleksandar Šapić istakao je da bi do kraja meseca trebalo da proradi aplikacija pomoću koje će građani moći da prate vozila koja su im potrebna.

„Na osnovu aplikacije, putem GPS-a, kako Grad tako i građani će, moći će da dobiju tačnu informaciju gde se nalazi koje vozilo. Istovremeno, ovom aplikacijom moći će da se plati karta i to ili putem kreditne kartice ili SMS-a“, objansio je Šapić.

Dodao je da će građani moći da prate vozila koja su im potrebna – sve autobuse, trolejbuse i tramvaje kao i da kupuju karte.

Pročitajte još:

„Mi danas nemamo GPS jer nam iz Кentkarta nisu dali šifre za opremu koju je Grad platio. Toliko o njihovoj ‘brizi’ o građanima koju već nekoliko puta potenciraju u svojim saopštenjima. Dakle, trenutno ljudi ne mogu da prate autobuse jer i taj takav njihov stari sistem koji smo platili ne možemo da koristimo. Zato radimo novu nabavku. Ugrađujemo novi sistem i dobra strana svega je što će novi sistem biti daleko kvaliteniji od prethodnog“, rekao je gradonačelnik Šapić.

BONUS VIDEO: Zbog haosa koji je Šapić napravio sa gradskim prevozom jedna slepa baka je sočno opsovala u živom programu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare