Foto: NOVA S

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić rekao je da bi do kraja ove godine trebalo plato hale Pinki u Zemunu da konačno bude uređen, a da paralelno ispod njega bude izgrađena jedna funkcionalna garaža koja je neophodna za taj deo grada, objavio je Beoinfo.

On je tokom obilaska radova na izgradnji podzemne garaže ispod platoa, koja će se prostirati na više od pet hiljada kvadratnih metara i imaće 150 parking-mesta, kazao da parkiranje postaje jedan od najozbiljnijih problema u svim lokalnim samoupravama, kao i evropskim i svetskim metropolama.

„Grad Beograd nije puno radio na tome u poslednjih nekoliko decenija i sada smo došli u situaciju kada zaista imamo ozbiljan problem parkiranja, jer čak ni infrastruktura sama po sebi ne daje mnogo prostora, a izgradnja novih iziskuje zatvaranje velikog prostora i zaustavljanje javnog saobraćaja“, istakao je Šapić.

Pročitajte još:

Gradonačelnik je najavio da će, praktično, završetkom te garaže početi gradnja garaže u Skerlićevoj ulici sa 368 parking-mesta.

I u Vlajkovićevoj počinje izgradnja garaže sa 284 parking-mesta.

Kako je najavio, u pripremnoj fazi je i garaža u Ulici Sonje Marinković u Zemunu, koja bi trebalo da ima oko 300 mesta.

Šapić je naglasio da se trenutno radi na pribavljanju novih lokacija za buduće garaže, kojih će biti više od 10, te da se s predstavnicima Vlade razgovara u vezi sa modelom finansiranja.

BONUS VIDEO Garaža u KCS

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar