Veselin Simonović
Veselin Simonović Foto: Nova.rs

Veselin Vesa Simonović, direktor i glavni urednik portala Nova.rs, biće sahranjen u sredu u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Komemoracija će biti održana u sredu u 10.30 sati u „Dorćol placu“ u Dobračinoj ulici u Beogradu.

Opelo će početi u 13.30 sati na Novom groblju, u Aleji zaslužnih građana.

Veselin Vesa Simonović preminuo je iznenada u nedelju popodne, u svom domu u Beogradu. Simonović je bio jedan od najpoznatijih srpskih novinara i urednika. Bio je urednik u redakcijama „Borbe“, nedeljniku „Vreme“, a potom dugogodišnji urednik dnevnog lista „Blic“.

Od 2020. bio je osnivač, direktor i glavni i odgovorni urednik portala Nova.rs i direktor lista Nova. Na nedavnoj izložbi povodom 100. godišnjice nastanka „Borbe“ on je govorio i o svojim profesionalnim ciljevima i idealima.

Upitan da li je portal Nova.rs i dnevna novina „Nova“, na neki način, produženje onoga što je svojevremeno radio u „Borbi“, Veselin je rekao da bi bilo neskromno od njega da to komentariše, dodajući:

– Trudim se da ono što sam nekada radio, radim i sad, i da to moje akumulirano znanje višedecenijskog rada u ozbiljnim, profesionalnim medijima prenesem na moje saradnike. Nadam se da će nešto od toga uzeti, ali već sada je Nova profesionalna redakcija, i tek će biti. A na pitanje da je cena te borbe ponekad bila prevelika, Veselin Simonović je rekao kratko:

– Za mene nije, ali za moju familiju je često bila.

BONUS VIDEO: Veselin Simonović: In Memoriam

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar