Šuma Duboko Foto:Ne davimo beograd

Pokret Ne davimo Beograd poziva JP “Srbijašume” da prestane sa započetom sečom šume Duboko, kod Obrenovca, i pozitivno odgovori na peticiju građana da se ona sačuva.

„Podsećamo da su građani i lokalna grupa Ne davimo Beograd iz Obrenovca tražili da se ova višedecenijska šuma sačuva kroz nezavisnu analizu i procenu zdravstenog stanja stabala. Takođe, od JP Srbijašume zahtevano je ozbiljnije održavanje šume kroz brigu o kolskom prilazu šumi, tehničko održavanje rampi, uređenje staza, postavku klupi, kontrolu bespravne seče i na sve druge načine koji su propisani zakonom. Ovom javnom preduzeću ukazano je i na divlje deponije, zahtevana je obnova starih hrastova i sadnja novih mladica bagrema. Ovo područje moglo bi se i unaprediti obnovljanjem dečjeg igrališta i drvenog mobilijara namenjnog najmlađima u ulici Aleksandra Ace Spasića“, saopšteno je iz tog pokreta.

Ne davimo Beograd upozorava da je, iako je veliki broj građana potpisao peticiju, gradska vlast je nastavila svoju štetnu praksu i seču šume Duboko svega nekoliko dana nakon održanih izbora.

„Ovim putem još jednom pozivamo nadležne iz JP Srbijašume da se sa ovom aktivnošću momentalno prekine i da se što pre odgovori na zahteve građana iskazane peticijom“, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: Ćuta – Juče im se desila ulica, neka se plaše da im se ne desi šuma

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar