Saberite se, dr Kon: Za tri dana tri različite izjave

Društvo 09. jul. 202010:48 > 10:50
Podeli:
Predrag Kon Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Dr Predrag Kon je jutros za RTS ocenio da je poverenje građana u Krizni štab i medicinsku struku izgubljeno zbog "različitih priča" sa kojima su izlazili u medije, kao i zbog nekoherentnosti u porukama koje su slali kroz javne nastupe. Upravo su izjave koje je sam davao u poslednja tri dana dobar primer toga da se građanima daju potpuno različite priče - u tri dana je dr Kon dao tri različite izjave o stanju u Beogradu.

Čini se da je u prethodna tri dana bilo jednako teško odgovoriti na pitanje „kakva je epidemiološka situacija u Beogradu“ kao i na pitanje iz legendarnog „Balkan Ekspresa“ – jesi li ti muzičar?

Zamislite da se na mestu Bore Todorovića našao dr Predrag Kon, i znaćete šta je u prethodna tri dana izjavljivao povodom epidemije u glavnom gradu.

Jesi li ti muzičar? Jesam!

U utorak, 7. jula, najavljeno je da će se u 18h građanima obratiti predsednik Srbije Aleksandar Vučić, i govoriti, između ostalog, o novim merama zaštite od širenja koronavirusa.

Član Kriznog štaba, epidemiolog Predrag Kon toga dana izjavio je da je epidemiološka situacija u Beogradu nepovoljna i da u ovom trenutku nema naznaka da se ona popravlja.

Predrag Kon Foto:Nova.rs

A jesi? Pa kažem, nisam!

U sredu, 8. jula osvanuo je „dan posle protesta ispred Skupštine“, pošto su revoltirani građani izašli na ulice posle Vučićeve najave da će u Beogradu biti uveden policijski čas od petka popodne do ponedeljka ujutru.

“Moram da kažem da imamo pokazatelje da se situacija popravlja u Beogradu. Imamo oko 400 – 450 testiranih sa sumnjom na kovid, a pre toga smo imali 600. To je snažan pokazatelj”, izjavio je toga dana dr Kon, i dodao da su se pojavili prvi pokazatelji da situacija sa epidemijom ide na bolje.

Predrag Kon Foto:Nova.rs

Samo tetki da odnesem lek!

Danas smo opet osvanuli u izuzetno nepovoljnoj epidemiološkoj situaciji, i čekamo odluku Kriznog štaba o daljim merama.

Oni će se sastati u podne, a dr Kon je uoči sednice za RTS izjavio da je epidemiološka situacija u Beogradu vrlo ozbiljna i da u nekim momentima postoji tendencija da bude vanredno, kad je reč o mogućnosti prijema zaraženih koronavirusom.

Predrag Kon Foto:Nova.rs

 

Ostaje nam samo da se setimo da je „Balkan Ekspres“ tragikomedija, i da bi bilo dobro da se članovi Kriznog štaba potrude da epidemiju koronavirusa u Srbiji ne podvedu pod taj žanr, pošto se građani ipak uzdaju u medicinsku struku kada je reč o uputstvima i merama za zaštitu od zaraze.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar