Deponija sa pogledom na reku, da i to postoji u beogradskoj "turističkoj ponudi". Ispod najprometnijeg mosta u prestonici, "Gazele", razbacan je šut i najraznovrsniji, pre svega građevinski otpad. Sa novobeogradske strane mosta "Gazela" nekada je bio železnički depo, sada se nalazi gomila đubreta i sramote. Sa druge strane reke "Beograd na vodi", a pored vas ogromna deponija sa koje se širi neprijatan miris.

Rastinje, šiblje, granje, plastične flaše… Kako dublje zalazite u deponiju nailazite na gume, hrpu građevinskog materijala, pa sve do starih bojlera.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Na prvi pogled možda i ne deluje toliko strašno, sve dok ne priđete malo bliže i shvatite da se u centru Beograda pored reke nalazi prava deponija.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Istina, ova deponija nije samo ruglo grada i ogledalo države, već i slika ljudi koji ovde žive i svakoga dana čine da smetlište postaje sve veće i veće.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Beograd nastavlja da živi svoju šizofreniju. Na jednoj strani niču velelepne zgrade, a sa druge strane „velelepna“ deponija, koje će ako se ovako nastavi,  postati viša od „Kule Beograd“.

Bonus video: Nekadašnja glavna železnička stanica u Beogradu postala – smetlište

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare