Foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/bs

Ministar prosvete Branko Ružić saopštio je da je rešen problem direktora beogradskih škola koji su prijavljeni jer su deca u školama nosila maske, pošto je u saradnji sa ministrstvom pravde i tužilaštvom doneta odluka o obustavi postupka po toj krivičnoj prijavi.

Ministar prosvete, kako se navodi u saopštenju, sastao se sa predsednikom Društva direktora Srbije i direktorom Druge ekonomske škole Dejanom Nedićem i članom Upravnog odbora Društva i direktorom Zemunske gimnazije Milošem Bjelanovićem povodom nedavnih razgovora, koje je policija, po nalogu Tužilaštva, obavila sa nekoliko direktora osnovnih i srednjih škola.

Ružić je naglasio da predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i on dele stav da je apsurdno da se pozivaju direktori škola na razgovore zato što poštuju mere Kriznog štaba i zahtevaju obavezno nošenje maski kao najvažnije sredstvo zaštite od virusa kovid19.

Ministar je poručio da je, u saradnji sa Ministarstvom pravde, Tužilaštvo, nakon sagledavanja situacije, donelo odluku o obustavi postupka po predmetnoj krivičnoj prijavi.

„Daljih ovakvih razgovora sa direktorima neće biti“, naveo je Ružić.

On je dodao da je jako zahvalan na posvećenosti svih zaposlenih u prosveti da se održi vaspitno-obrazovni sistem, kao i disciplina koja čini da škole ne budu mesto veće transmisije virusa.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram