Ružić: Obrazovni sistem se pokazao rezistentnim

Društvo 19. apr. 202108:51
Podeli:
Branko Ružić Foto:TANJUG/ZORAN ZESTIC

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je danas da se epidemiološka situacija popravlja što je uticalo na preporuku Kriznog štaba za borbu protiv korone da se i "drugi ciklus osnovne škole i srednjoškolci vrate u školske klupe, po modelu 1. septembra".

„Korona nije našla mesto za transmisiju u obrazovnom sistemu, ovaj sistem je pokazao rezistentnost, a mere koje smo donosili (za obrazovni sistem) bio je delić mozaika da se na sveobuhvatan način suzbije korona“, rekao je Ružić za Radio televiziju Srbije.

Na pitanje koliko je osoba zaraženo u obrazovnom sistemu, on je naveo da te brojke nisu prelazila dva ili tri procenta, kad govorimo o zaposlenima, a što se tiče dece jedan ili 1,5 procenat, podsetivši da je u Srbiji osnovnih i srednjih škola 1.700.

Pročitajte još:

„Taj precenat je minoran u odnosu na opsolutni broj učesnica čitavog procesa“, rekao je Ružić.

On je naveo i da je prirodno da u urbanim sredinama, kao što su Beograd i Novi Sad bude veća koncentracija zaraženih, što ne znači da su se zarazili u školama i na fakultetima.

Prema njegovim rečima su, oko 55.000 zaposlenih prosvetnih radnika i vannastavnog osoblja koji rade u prosveti, vakcinisani.

„To je nešto malo više od trećine, što je dobar pokazatelj, ali želim da pozovem sve ostale da to učine“, rekao je Ružić.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar