Branko Ružić Foto:TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

Interesovanje studenata za imunizaciju na punktovima koji se nalaze u studentskim poliklinikama i studentskim domovima i dalje postoji, a studenti imaju mogućnost da se vakcinišu i na ostalim punktovima za vakcinaciju, saopštilo je Ministarstvo prosvete. Branko Ružić, minsitar prosvete, pohvalio je studente koji na ovaj način pokazuju visok nivo odgovornosti i štite kako sebe, tako i svoje najbliže.

„S obzirom na brojne obaveze koje moraju da usklade, vakcinacija u studentskim domovima je mnogo jednostavnija opcija za studente“, rekao je ministar.

On je ocenio da poštovanje epidemioloških mera i masovna vakcinacija predstavljaju siguran način da se obrazovne ustanove vrate ustaljenom režimu funkcionisanja.

Predsednica Studentske konferencije univerziteta Srbije (SKONUS) Margareta Smiljanić navela je da se do 22. aprila u studentskim domovima u Beogradu vakcinisalo 5.500 studenata, a u Nišu 1.308 akademaca.

„Studenti se i dalje, osim na ovim punktovima vakcinišu i na drugim mestima i prijavljuju se za vakcinaciju i preko e-uprave tako da je ukupan broj vakcinisanih studenata znatno veći“, navela je ona i dodala da povećanje broja dostupnih vakcina na punktovima studentskih poliklinika i studentskih domova utiče na to da broj vakcinisanih ne opada.

Kako je rekla, u svim univerzitetskim gradovima po studentskim domovima nastavlja se i projekat „Student volonter“.

Studenti medicine odgovaraju na sva pitanja i nedoumice studenata u vezi imunizacije. Ovu akciju sprovode SKONUS, Komitet za međunarodnu saradnju studenata medicine Srbija (IFMSA) i OPENS. Do sada je u populaciji uzrasta od 18 do 29 godina ukupno vakcinisano 71.194 mladih.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar