Branko Ružić Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Završni ispit u osnovnim školama biće održan 23, 24. i 25. juna, amia je zajednički cilj da on bude organizovan na najbolji mogući način, te da ne sme da se dogodi nijedna greška.

Ministar prosvete nauke i tehnološkog razvoja je to rekao na sastanku sa predstavnicima svih institucija koje učestvuju u pripremi i realizaciji završnog ispita u osnovnom obrazovanju.

„Završni ispit polagaće više od 68.000 učenika i naš zajednički cilj je da ga organizujemo na najbolji mogući način. Ne sme da nam se desi ni jedna greška. I ne sme biti propusta koji će na bilo koji način ugroziti čitav proces a za koji je odgovoran l?udski faktor“, kazao je Ružić.

On je najavio drastične kazne za eventualne propuste u organizaciji i sprovođenju završnog ispita.

„Imamo sve uslove i preduslove da završni ispit protekne na najbolji mogući način“, izjavio je ministar. On je zahvalio svima na predanom radu i izrazio uverenje da ovogodišnjem završnom ispitu neće doći do nepravilnosti.

U pripremi i organizaciji završnog ispita, pored Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i nastavnika u školama, učestvuju i kabinet predsednice Vlade, Kancelarija za IT i eUpravu, Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, Zavod za unapređivanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, Ministarstvo unutrašnjih poslova, JP Pošte Srbije, Fakultet organizacionih nauka, Eonsistem, esDnevnik, Ministarstvo zdravlja i Privredna komora Srbije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare