Promet na Vatinu se normalizuje nakon pada sistema

Podeli:
Foto: EPA-EFE/TATYANA ZENKOVICH

Situacija na graničnom prelazu Vatin ka Rumuniji počinje polako da se normalizuje, saopštila je jutros Uprava carina.

Uprava carina je navela da se na tom prelazu zbog pada informacionog sistema inspekcijskih službi Rumunije od juče formirala kolona teretnih vozila na izlazu iz naše zemlje. Rad rumunskih organa je i dalje usporen, ali daleko brži nego što je to bio slučaj tokom noći, kada je iz zemlje izašlo svega 30 kamiona.

Sada tokom jednog sata iz zemlje istupi oko 10-ak kamiona, pa ukoliko se taj tempo bude nastavio, kolona bi tokom noći mogla značajnije da se smanji.

Poseban izazov predstavlja činjenica da zbog neophodnih inspekcijskih pregleda na taj prelaz moraju da idu oni kamioni koji voze lako kvarljivu robu (povrće, voće), kao i žive životinje.

S obzirom da su temperature i dalje veoma visoke, Uprava carina je savetovala vozače kamiona koji mogu da izaberu neki drugi prelaz ka Rumuniji da to i učine, jer je primećeno da uprkos obaveštenjima, na taj prelaz teretnjaci i dalje pristižu.

Oni koji voze osetljivu robu, za koju je neophodan inspekcijski pregled pa moraju na ovaj prelaz, svakako bi, navodi se u saopštenju Uprave carina, trebalo da sačekaju da se situacija u potpunosti stabilizuje.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar