Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Sastanak menadžmenta Laste, predstavnika reprezentativnih sindikata i zamenika gradonačelnika Gorana Vesića zakazan je za sutra u 8.30, rekao sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević.

Radnici Laste, koji su u sredu stupili u štrajk glađu, rekli su danas da će štrajk tokom dana prekinuti, ali najavljuju da će, kada odluče, autobusima krenuti ka Skupštini Beograda gde će biti održan protest. Oni protestuju zbog izjava zamenika gradonačelnika koji je tvrdio da „Lasta“ ne vozi sve polaske, a naplaćuje.

Nezadovoljstvo radnika „Laste“ usledilo je i posle krivične prijave grada, za kojom se dogodio i, kako kažu, niz napada zamenika gradonačelnika Gorana Vesića koji tvrdi da to preduzeće „pljačka kasu grada“.

PROČITAJTE JOŠ

Reporter N1 javlja da radnici Laste traže izvinjenje zbog, kako ističu, lažne optužbe Vesića, ali zahtevaju i da se poveća broj polazaka iz Mladenovca u Beograd, kao i da se napravi kompenzacija zbog zatvaranja Lastine stanice u centru grada, gde je sada gradilište naselja Beograd na vodi.

Nije jasno da li će neko od predstavnika grupe štrajkača prisustvovati ovom sastanku. Upitan da li je tačno da su pozvani na sastanak s predstavnicima Grada u petak, jedan od štrajkača Dragan Filipović rekao je juče da ljudi koji učestvuju u štrajku nisu dobili nikakav poziv, a da je „možda bilo nešto s rukovodstvom“.

BONUS VIDEO: Protest radnika Laste

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar