Foto: Privatna arhiva

Vest o pogibiji rudara Dragutina R. (54), koji je u rudniku bakra Majdanpek radio kao pomoćnik rukovaoca drobilicom i poginuo kada je upao u bunker rude, duboko je potresla sve njegove kolege. 

„Zanemeli smo kada smo čuli šta se dogodilo. Još ne možemo da shvatimo da ga više nema. Tog dana je kao i svako prethodno jutro otišao da obiđe pogon. Verovatno je proveravao da li ima nekih oštećenja na traci, da li se okreću, tako se obilaze pogoni. On dugo radi taj posao i nikome nije jasno kako je upao u bunker“, kažu kolege.

Prema prvim informacijama Repedžić je prilikom obilaska pogona Sitare, kod “E “ bunkera stradao kod presipnog mesta. Nezvanično, navodno ga je traka povukla i odbacila u bunker, ali šta se tačno dogodilo znaće se tek po okončanju istrage.

„Videli smo da se ne vraća iz redovnog obilaska, pa smo ga pozvali telefonom ali njegov mobilni nije zvonio. Pošli smo da ga tražimo i onda kod šina pronašli njegov šlem i deo radne bluze.  Čuli smo da je upao u bunker,a da je onda na njega pala veća količina rude, koja ga je zatrpala. Silazili su uz pomoć užadi do njega I tako ga izvukli. A kako je mogao da upadne u bunker, to nikome nije jasno. Taj prostor je očišćen ima i staza, možda je hteo da pogleda u taj bunker, ne znamo, sve su to samo nagađanja. Jako nam je žao zbog svega što se dogodilo“, pričaju njegove kolege.

Iz kompanije Serbia Zijin Copper su potvrdili da je poginuo radnik Dragutin R. u utorak oko 10 sati, i da je njegovo beživotno telo pronađeno  u bunkeru rude, u tamošnjoj fabrici za drobljenje, kao i da su o ovom nemilom događaju obaveštene sve nadležne službe i da će uzrok smrti utvrditi istraga koja je u toku.

Dragutinove kolege  za njega ističu da je bio vredan radnik.

„Za nekoliko meseci je trebao da ode u penziju. Ima 44 godina radnog iskustva i nikada nije grešio. Bio je izuzetan radnik i jako dobar čovek“, tako ga pamte kolege.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar