Foto: print screen RTS

U današnjem podnevnom Dnevniku Radio Televizije Srbije (RTS) voditeljka je pročitala skoro identičan tekst onom koji je išao u vestima televizije "Pink". To ne bi bilo neobično da se radi o vesti od javnog značaja, međutim, ovde je reč o obaveštenju da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić od šaljive instagram stranice na poklom dobio majicu.

„Predsednik Aleksandar Vučić dobio je na poklon majicu sa natpisom ‘Živeće ovaj narod’ od šaljive instagram stranice ‘Neguj mo Srbski jezik’. Hvala na divnom poklonu, naveo je Vučić na instagram profilu ‘Budućnost Srbije’ uz fotografiju. Stranicu ‘Neguj mo Srbski’ na Instagramu prati skoro pola miliona ljudi“, pročitala je danas spikerka RTS-a.

„Predsednik Aleksandar Vučić dobio je jedan po malo neobičan poklon, majicu sa natpisom ‘Živeće ovaj narod’ šaljive instagram stranice ‘Neguj mo Srbski jezik’. Hvala ‘Neguj mo Srbski’ na divnom poklonu, naveo je Vučić na instagram profilu ‘Budućnost Srbije AV’ uz fotografiju. Stranicu ‘Neguj mo Srbski’ na instagram profilu prati skoro pola miliona ljudi“, pročitao je danas spiker TV „Pink“.

Ono u šta je na prvom mestu teško proniknuti jeste razlog zbog kojeg je ova informacija toliko značajna, ili bar zanimljiva, da bi zaslužila mesto u dnevniku nacionalne televizije koju pretplatom finansiraju građani Srbije. Postavlja se pitanje zašto bi to bila vest uopšte?

Druga i ništa manje značajna nepogoda jeste preterana sličnost između tekstova koje su pročitali spikeri dve televizije, koje ne bi trebalo da spaja ništa drugo osim nacionalne frekvencije. Ili ih ipak spaja još nešto? Možda mesto na kome se pišu pojedine vesti.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare