Foto: Vesna Lalić

Upravni odbor Radio-Televizije Srbije (RTS) doneo je danas odluku o raspisivanju javnog konkursa za imenovanje generalnog direktora RTS jer je sadašnjem direktoru, Draganu Bujoševiću, istekao petogodišnji mandat, piše "Danas".

Kako je preneo ovaj list, do imenovanja novog generalnog direktora, funkciju vršioca dužnosti će obavljati dosadašnji direktor.

List je podsetio da je Bujošević prošle godine ispunio uslove za penziju, ali je tražio da mu se produži mandat.

Navodi se da Bujošević nije želeo da odgovori na pitanje „Danasa“ da li će ponovo konkurisati za čelno mesto RTS-a, s obzirom da ne postoje zakonske prepreke da to učini.

Bujošević je za generalnog direktora RTS-a izabran 5. maja 2015. godine.

Pošto je 15. januara 2019. napunio 65 godina i time stekao uslove za odlazak u redovnu starosnu penziju, mandat mu je produžen na njegov zahtev.

„Danas“ je preneo da je u proteklih pet godina, koliko je Bujošević na čelu javnog servisa, neretko iz opozicije, akademske zajednice, kao i od zaposlenih u RTS bilo zahteva da bude smenjen.

Opozicija je kritikovala RTS tražeći svoju veću zastupljenost, navodeći da rezultati monitoringa medija pokazuju da su predstavnici vlasti, posebno predsednik Aleksandar Vučić, višestruko zastupljeni nego svi drugi.

List navodi da su zaposleni u javnom servisu u više navrata iskazivali nezadovoljstvo uslovima rada i uredjivačkom politikom.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare