Rosić u „Probudi se“: Ne bih izbacio Desanku iz lektire

Društvo 06. jun. 202009:19 > 10:55
Podeli:
Branko Rosić Foto: N1

Zašto je Desanka Maksimović izbačena iz lektire i da li će njegova knjiga "Razvedravanje" biti ekranizovana, bile su neke od tema o kojima je na jutarnjem programu NovaS komentarisao Branko Rosić, zamenik glavnog urednika Nedeljnika.

Na pitanje novinara da prokomentariše izbacivanje Desanke Maksimović iz lektire, Rosić je napomenuo da se promene tog tipa dešavaju svake godine.

„Zahvaljujući tome što sam novinar znam da se lektira stalno menja i incidenti u lektiri ‘zaštvo ovaj, zašto onaj’ su česti“, rekao je Rosić.

Naveo je kako je jedan od stavova da iz lektire ne bi trebalo izvacivati klasike.

„Ali slušao sam i da je to prevaziđeno (klasici), a ja se svakako ne bih složio da treba da izbacimo Desanku Maksimović“, rekao je on.

Na opasku da će se možda njegova knjiga naći u lektiri, uz osmeh je odgovorio da bi se u tom slučaju složio da se izbace neki klasici.

Na pitanje da li će njegova knjiga „Razvedravanje“ uskoro biti ekranizovana, Rosić je odgovorio potvrdno.

„Javio se Goran Gajić, moj prijatelj i rekao ‘pa ovo bi bila fantastična serija i film’, pa Uliks Fehmiju… Nisu to samo želje, mislim da sam ovih dana pred potpisivanjem ugovora“, rekao je urednik „Nedeljnika“.

Odgovarajući na pitanje koga bi od glumaca želeo da vidi u seriji snimljenoj po njegovoj knjizi, rekao je da bi to bili Uliks Fehmiju i Predrag Bjelac.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar