Foto: Vladislav Mitić/Nova.rs

U naredna dva sata u Vojvodini, zapadnoj Srbiji i na području Beograda očekuje se kiša i plјuskovi sa grmlјavinom, a lokalno i sa većom količinom padavina za kratak vremenski period i kratkotrajnom pojavom grada, navodi se u hitnom upozorenju koje je Rešublički hidrometeorološki zavod izdao u 17.30 sati.

Prema prognozi meteorologa danas i sutra očekuje se povremeno kiša i plјuskovi s grmlјavinom sa uslovima za obilne padavine.

„Danas promenlјivo i u većem delu zemlјe nestabilno sa plјuskovima i grmlјavinom, koji će lokalno biti praćeni gradom, jakim ili olujnim vetrom i količinom padavina većom od 20 mm za kratko vreme“, navodi se u upozorenju RHMZ .

Na području Beograda očekuje se promenlјivo i nestabilno vreme sa plјuskovima i grmlјavinom, koji će posle podne i uveče biti intenzivniji kada se u pojedinim delovima grada očekuje količina padavina veća od 20 mm za kratko vreme, uz mogućnost pojave grada i kratkotrajno jakog i olujnog vetra.

Za sutra meteorolozi  najavljuju grmljavine još samo na jugu i istoku Srbije, a u ostalim krajevima kiša koja će, uz zahlađenje i jak i olujni severozapadni vetar, biti intenzivnija uveče i u noći ka nedelјi.

U nedelјu sledi kratkotrajno razvedravanje, a početkom naredne sedmice novo naoblačenje sa padavinama.

Od danas temperatura u postepenom padu, a u nedelјu i početkom sledeće sedmice maksimalne vrednosti biće od 15 do 20 °C.

Prema poslednjim merenjima, trenutno je najhladnije na Kopaoniku sa 12 stepeni i u Somboru i na Paliću gde je izmereno 16.

Najtoplije je u Kragujevcu i Požegi gde je izmereno 27 stepeni, dok je u Beogradu svega 19.

BONUS VIDEO: Veliko nevreme u Nišu, kiša i grad, poplavljene pojedine ulice

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar